Anekdotes

We maken soms leuke dingen mee door de verkoop van onze Staatsloten. Hier volgen een paar anekdotes omtrent de Staatsloterij:

Keukendeur:
Als mensen een grote prijs winnen op hun staatslot dan moeten ze met hun lot naar Den Haag, naar de Staatsloterij, om hun prijs te incasseren. Zo was er laatst een stel dat nog al moeite had om hun lot mee te nemen. Deze mensen hadden nl. de gewoonte om hun Staatslot op de keukendeur te plakken. En uitgerekend nu er een hele grote prijs op viel konden ze het lot niet van de deur af krijgen. Dus wat doe je dan? Dan….. neem je de hele keukendeur maar mee naar Den Haag…… (Bron: E. Diepgrond)

mouths_004

Winnaar jackpot:
Een meneer koopt altijd 2 Staatsloten zonder jackpot. Deze keer vergist het meisje achter de toonbank zich en heeft 2 Staatsloten met jackpot gedaan. Bij het afrekenen komen ze daar achter. “Ach”, zei die man, “Doe dan maar een keertje met jackpot. En prompt……. hij wint de jackpot van toen 18 miljoen gulden!!!! (Bron: E. Diepgrond)

Telefoontje naar de Staatsloterij:
Een winnaar van f 250.000,= belt mopperend naar de Staatsloterij.
“Ik moet een snipperdag nemen om naar Den Haag te komen en wie vergoedt mijn reiskosten?”
Ja, dat kan ook nog gebeuren. (Bron: E. Diepgrond)

Goede en slechte dagen:
Een mevrouw komt haar prijs op haar Staatslot innen. E 20,=. Wij vragen haar of ze ook een nieuw Staatslot wil. “Nee”, zegt de klant , “niet op donderdag hoor. Dat vind ik zo’n rotdag”.

Toevallig:
Een echtpaar zit in de auto van Groningen naar huis. Ze rijden op de snelweg, A 28, door Zwolle. Net op dat moment horen ze een interview met John op de radio. Dus zij bedenken op dat moment: Wij gaan daar een Staatslot kopen. We rijden er nu toch vlak langs. Ze kopen een aantal 1/5 Staatsloten. En…. laat er nu op 1 zo’n lot een leuke prijs vallen: 1 minuut gratis winkelen bij de Bijenkorf.

Nieuwe auto:
Door onze reputatie met onze grote prijzen waren er mensen van ver gekomen om bij ons een Staatslot te kopen. En jawel….. een grote prijs. Ze hebben er o.a. een nieuwe auto van gekocht die ze ook zijn komen showen bij ons.
Een aantal jaren later kwamen ze weer bij ons in de winkel. Weer voor een Staatslot.
Ze waren nl. weer aan een nieuwe auto toe.
(We hebben ze niet gezien met de nieuwe auto, dus het zal helaas wel niet gelukt zijn)

Bijna f 50.000,= weggegooid.

Een klant kocht altijd een straatje hele loten bij ons. Controleerde ze zelf thuis en nam alleen de winnende mee naar onze winkel. Die andere loten gooide hij weg. Op een dag nam hij per ongeluk ook het stapeltje niet winnende loten mee. Wij zeiden dat we ze toch even na konden kijken. Kleine moeite. En ja hoor…. op eentje zat f 50.000,=!!!